Depilació

La depilació amb cera es tracta de treure el pèl des del fol·licle per sota de la superfície de la pell. Es realitza aplicant una capa de cera fosa i s’espera a que s’endureixi. Després es treu amb una tirada ràpid i en direcció oposada al creixement del borrissol, extraient des de la raíz.3

Les primeres vegades que es realitza poden ser doloroses, però aquestes molèsties van disminuint quan es fa en forma regular.

La temperatura de la pell és de 37º, per tant la de la cera no pot ser superior als 42º. Tenint en compte que la cera es fon a 55 º, sempre se l’ha refredar una mica.

La freqüència recomanada per tenir una depilació òptima és de tres setmanes o un cop per mes, sempre tenint en compte el tipus de pèl de cada dona. Després de realitzar-la, l’ideal és evitar l’exposició al sol, almenys dins de les primeres 12 hores. És normal que la zona depilada estigui vermella, que apareguin petits puntets o cops, que haurien de desaparèixer a les poques hores.

Es recomana que aquelles persones que tinguin malalties com diabetis o algun problema circulatori no realitzin aquest tipus de depilació.

Quan anem a depilar, hem de tenir en compte que els espais estiguin en condicions i els elements que s’utilitzen, degudament higienitzats.

 

Per realitzar una bona depilació s’ha de tenir en compte l’òptima condició de la cera i la seva temperatura, com així també la direcció del pèl i la textura de la pell.

La pell ha d’estar ben neta i seca.4

No és recomanable depilar després d’haver-se exposat al sol, almenys 24 hores abans.

Per a la pell sensible, l’ideal és depilar amb cera d’àloe vera, que té un baix punt de fusió i permet una depilació més suau.

Si ho fas regularment, els cabells es va debilitant i disminueix en quantitat i gruix amb el pas del temps.

És recomanable depilar amb una freqüència de 15 a 20 dies, depenent del creixement del borrissol.

La depilació amb cera deixa la pell molt més suau que si utilitzem la maquineta.

No utilitzis loció o crema greixosa abans de depilar.

Una bona hidratació és essencial després de la depilació perquè la pell es recuperi.

Per obtenir millors resultats, 5

4 o 5 dies abans de depilar, exfóliate la pell.

La depilació amb cera requereix una tècnica que ha de ser apresa per evitar que es lesioni la pell o perquè algun pèl creixi cap a dins i produeixi una infecció.